HISTORIEN om ALICE og ASMUS
- deres liv, deres forældre, deres slægt

På dette Websted kan du finde fotografier og slægtshistorie om
ALICE INGE AGNETE THOMSEN, født HOLTET, og OTTO ASMUS THOMSEN fra Vejle

OPLYSNINGER om ONKEL AAGE
(Aage Holm Danielsen)

- indsamlet af Marie-Louise i 2010 -

Aage Holm Danielsen
Onkel Aage var gift med Rosa, der kom fra Island. Iflg Mor var hendes far købmand/handelsmand el.lign. og gik fallit. Familien var vist allerede bosat i København, da Aage lærte hende at kende, men jeg har ingen anelse om, hvornår de blev gift, eller om Rosas pigenavn, ej heller hendes fødsels- og dødsdato. Hun havde i hvert fald en bror, der boede på Island og engang besøgte hende, da vi også var der. Han var ret festlig og fortalte fra Island. Begge talte fejlfrit dansk, som jeg husker det.

Aage og Rosa boede i en herskabslejlighed på Jomsborgvej i Hellerup; vejen går fra Strandvejen ned mod Øresund. Var det Rosa eller Aage, der herfra kunne se en cyklist på Hven?

Jeg kan ikke huske Aage, men jeg kan godt huske Rosa, og at vi besøgte hende på Jomsborgvej. Jeg kendte ellers ikke meget til Hellerup, men det gjorde som barn stort indtryk på mig, at man kom forbi isfabrikken Hellerup Is, et paradisisk sted forekom det mig dengang.

Lejligheden i Hellerup var indrettet i klunkestil og Rosa have et stort ”Vippespejl”, som Mor skulle arve – Mors rædsel. Hun ville ikke have det, og der ville jo heller ikke have været plads til det i Rosenvængets Allé nr. 17.

Aage og Rosa havde sønnen Otto, Mors eneste fætter. Han var ældre end Mor, mere på alder med Gudrun, og Mor kunne egentlig ikke lide ham. Otto hørte i skolen og studentertiden til Hellerupkliken, som iflg Mor var arrogant og så ned på dem fra København, følte sig bedre end dem. Mor havde derfor hverken dengang eller senere så meget med Otto at gøre.
  Otto var gift med Elsa og havde sønnen Klaus, et par år ældre end Pus, vil jeg mene, men ikke meget. Jeg kan huske, at de besøgte os, da vi i sommeren 1954 holdt ferie i ”Blækhuset” i Vejby. Jeg kan dog ikke rigtig huske Otto, Elsa eller Klaus, men jeg har en erindring om at Mor gav den unge pige besked på at skolde service og bestik, som Otto havde brugt, fordi han havde tuberkolose. Otto var vist temmelig syg, men jeg husker ham ikke så godt, og vi har vel ikke set ham ret tit. Nogle få år senere tog hans sig af dage, han skød sig (?), hvorfor er uklart.

Da Rosa blev gammel, svigtede både synet og hørelsen, og hun havde det dårligt. Hun havde noget familie i Hjortekær, der tog sig af hende, men jeg ved ikke, hvornår hun døde. Gudrun havde vist et bedre forhold til Rosa og dennes familie, og i det hele taget havde Gudrun mere kontakt med familien Danielsen.

PERSONERNE
(alfabetisk liste)

PERSONERNE
i ALICE's slægt

PERSONERNE
i ASMUS' slægt

HISTORIERNE
STEDERNE
og
TINGENE
FOTOS
TEKSTER

STAMTAVLER og SAMLESIDER

DOKUMENTER
ORDLISTE
KILDER og LINKS
HOVEDSIDE
cop.Anne-Birgitte Larsson og Marie-Louise Thomsen - siden er oprettet d. 2.11.2011 og sidst opdateret d. 4.1.2012