HISTORIEN om ALICE og ASMUS
- deres liv, deres forældre, deres slægt

På dette Websted kan du finde fotografier og slægtshistorie om
ALICE INGE AGNETE THOMSEN, født HOLTET, og OTTO ASMUS THOMSEN fra Vejle

Amagergade på Chritianshavn


Der findes stadig en Amagergade på Chritianshavn, men det er idag kun en del af den gamle gade, som er tilbage på stykket mellem Torvegade og Sofiegade.

Oprindeligt var gaden længere, der var nemlig også en del af den som gik nord for Torvegade, men den forsvandt, da man i 1930'erne rev bebyggelsen ned og lavede den nye gade "Ved Volden".

Amagergade var tæt bebygget med beskedne arbejderboliger, hvor børnerige familier var stuvet sammen i små og dårlige lejligheder. I 1867 boede således 1.000 af Christianshavns ialt 14.500 beboere i Amagergader. Husene blev efterhånden i så dårlig stand, at flere i 1900-tallet blev revet ned og saneret. Der står dog i gadens sydlige del mellem Torvegade og Sofiegade endnu en del gamle huse, som kan give et indtryk af, hvorledes gaden så ud, dengang vore tipoldeforældre boede her.

I gadens matrikel nr. 317 boede i 1857 familien Just Rasmussen med deres på det tidspunkt 5 børn. Ejendommen bestod af et forhus, et sidehus og et baghus og her boede ifølge Folketællingen i 1860: 13 familier bestående af 86 personer.

 

SE MERE:

Sterms Kort over København 1841: Christianshavns vestlige del: nederst til højre ses Aamgergade, som er delt op i Lille Amagergade til venstre, det vil sige syd for Torvegade, og Store Amagergade til højre, altså nord for Torvegade.

Litteratur: København før og nu - og aldrig : En billedkavalkade om København inden for voldene og søerne / redaktion og billedtekster Bo Bramsen. - København : Palle Fogtdal, 1989. - Bind 7 : Christianshavn / af Claus M. Smidt. ----- Side 426-430.

Google Maps: Amagergade 15, København, Danmark.


PERSONER
(alfabetisk liste)

PERSONER
i ALICE's slægt

PERSONER
i ASMUS' slægt

HISTORIER
STEDER
FOTOS
TEKSTER

STAMTAVLER og SAMLESIDER

DOKUMENTER
ORDLISTE
HOVEDSIDE
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 10.1.2013