HISTORIEN om ALICE og ASMUS
- deres liv, deres forældre, deres slægt

På dette Websted kan du finde fotografier og slægtshistorie om
ALICE INGE AGNETE THOMSEN, født HOLTET, og OTTO ASMUS THOMSEN fra Vejle

ELISABETH CATHRINE ASMUSSEN

- gift THOMSEN -

13.9.1857 - 21. eller 22.7.1924


Elisabeth Cathrine Thomsen var farmor til ASMUS - kaldet "Bedstemor ovenpå", fordi hun og "Bedstefar ovenpå" (Jesper Thomsen) boede i lejligheden oven på købmandsbutikken i Vesterbrogade 13 i Vejle, hvor ASMUS levede som barn sammen med forældrene Severin Asmus Thomsen og Caroline (Ane Caroline Justine født Rasmussen) og søsteren Annalise Asmus Thomsen.

Elisabeth Cathrine var født den 13.September 1857 i Lejrskov som datter af Severin Nicolaj Asmussen og Bodil Cathrine Ottosdatter.

Hun var det første af 5 børn. Asmus Otto blev født i 1859, Johanne Magdalene blev født i 1861, Jeppe Marius blev født i 1864 og Peder blev født i 1867.

(Asmus Otto blev telegrafist og et gammelt stempel med hans navn er i slægtens eje. Han udvandrede senere til Amerika; Johanne Magdalene blev gift Henningsen - herfra stammer den ofte omtalte Marie Henningsen; Jeppe Marius var far til Laura, der altså var kusine til ASMUS' far og senere hjalp ASMUS' mor, da hun blev enke, og datteren Ninne blev gift Kaltoft - det er så herfra at Kaltofterne stammer!; Peder rejste rundt i verden, blandt andet i Sydamerika og agiterede)

Hun blev gift den 2. Oktober 1876 med Jesper Thomsen fra Vejle. Brylluppet fandt sted i Nim Kirke.

Ægteparret fik 2 sønner: Thomas Særmark Thomsen og Severin Asmus Thomsen (ASMUS' far).

Elisabeth Cathrine døde i Vejle den 21. eller 22. Juli 1924 og blev den 28. Juli samme år begravet på Vejle Nordre Kirkegård.

----- Det er "Bedstemor ovenpå" som Asmus refererer til i artiklen "Seks sølvskoede heste", hvor han fortæller om familiemyten, som hans bedstemor fortalte den, som hun havde fået den fortalt af sin far: om: Asmus Asmussen, Elisabeths farfar, som familiemyten gjorde til en "en rig mands søn .... studeret havde han vist også, men en vild krabat som han kunne lige så lidt trives i en præstekjole som forliges med sin familie. Resterne af sin store fædrene arv havde han i behold, som en holden mand var han kommet til landet, bedårede en vestjysk herremandsdatter og blev gift med hende" og "fra det slesvigske var (han) kommet kørende ind i kongeriget i en karet med seks sølvskoede heste for" --- Læs mere om familiemyten og hvorledes Asmus "løste gåden" i hans artikel "Seks sølvskoede heste", der blev trykt i årbogen Jul i Vejle 1961.

NB : Teksten i Dokumentet nedenfor er klikbar!

Dokument udfærdiget af Otto Asmus Thomsen i 1964:
Dokument om Elisabeth Cathrine Asmussen -
Dokumentet er del af en samling papirer i gråt pap-omslag med titel: "Slægt. kopi. Farmor. Mor."

PERSONERNE
(alfabetisk liste)

PERSONERNE
i ALICE's slægt

PERSONERNE
i ASMUS' slægt

HISTORIERNE
STEDERNE
FOTOS
TEKSTER

STAMTAVLER og SAMLESIDER

DOKUMENTER
ORDLISTE
HOVEDSIDE
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 8.12.2011 og sidst opdateret d. 17.12.2011