HISTORIEN om ALICE og ASMUS
- deres liv, deres forældre, deres slægt

På dette Websted kan du finde fotografier og slægtshistorie om
ALICE INGE AGNETE THOMSEN, født HOLTET, og OTTO ASMUS THOMSEN fra Vejle

ELLEN MARIA SALVESDATTER

- 1735 - ???? -

Datter af Alices Tip4-oldeforældre Salve Olufsen og Mette Andersdatter

Søster til Alices Tip3-oldefar Ole Salvesen (1740-1800)

Samt søster til: Anders Salvesen (1729-????), Berethe Salvesdatter (1731-????), Ole Salvesen (1734-1734), Rebecca Salvesdatter (1738-????) og Christian Salvesen (1743-???? ) og Rebecca Maria Salvesdatter (1746-1773


Den idag kendte LINIE er:
Oluf ??? og ??? (Tip5-oldeforældre til Alice)
Salve Olufsen og Mette Andersdatter (Tip4-oldeforældre til Alice)
Ole Salvesen og Anna Sophia Andersdatter (Tip3-oldeforælde til Alice)
Christian Olsen og Catharina Elisabeth Wikström (Tip2-oldeforældre til Alice)
Ole Christian Olsen og Dorthe Maria Birch (Tipoldeforældre til Alice)
Oline Christiane Olsen og Jens Peter Bek Holm (Oldeforældre til Alice)
Henriette Mathilde Holm og Otto Ferdinand Danielsen (Bedsteforældre til Alice)
Astrid Camilla Augusta Danielsen og Jens Christian Christensen Holtet (Forældre til Alice)

Ellen Maria Salvesdatter var født i 1735 - sandsynligvis i slutningen af Juli måned - som datter af Salve Olufsen (Olsen) og Mette Andersdatter.

Forældrene var antagelig blevet gift 6 år før Ellen Marias fødsel, sikkert omkring 1729. Vielsen er ikke fundet i Holmens kirkebog, hvortil ellers personalet ved Holmens Faste Stok hørte.

Ved Ellen Marias fødsel var hendes far netop ansat ved Holmen, hvor han var "Bøsseskiøtter" ved 2. Compagni. Forældrene boede da i Rosengaden, som var en gammel gade fra Christian den IV's tid. Den gik dengang fra Rigensgade til Adelgade. Den østlige del af gaden udgjorde en del af Nyboder, men forsvandt i 1869.

Ellen Maria blev døbt i Holmens Kirke den 27. Juli 1735 og som faddere havde hendes far valgt "Capitain Brugmann, Lieutenant Ernst, Lieutenant Foegh, Elsebet Cathrine Munt i Piilestrædet, Johanna Maria Brugmands i Clareboderne".

Forbindelsen til fadderne kendes ikke.

Det er først meget senere, at vi træffer på aldersangivelser i forbindelse med Ellen Marias forældre. Men hvis oplysningerne ved deres død er korrekte, må Salve Olufsen være født omkring 1685 og Mette Andersdatter omkring 1699-1700. De har i så fald været omkring henholdsvis 50 og 35-36 år gamle ved Ellen Marias fødsel.

Ellen Maria var forældrenes fjerde barn og anden datter. Hun blev sikkert opkaldt efter en af sine bedstemødre, hvis navne ikke kendes. Man kunne formode, at det var efter sin mormor, men det er ikke sikkert.

Ellen Marias forældre havde før hendes fødsel allerede fået 2 sønner og 1 datter, men om de 2 af dem vides ikke, hvorvidt de var i live ved Ellen Marias fødsel. Hvis det var tilfældet, havde hun da en storebror ved navn Anders, født Maj 1729 og altså 5 1/2 år gammel, samt en søster Berethe, der var født i Oktober 1731 og derfor 3 1/2 år gammel. Storebror Ole, som var født sidst i Marts 1734, havde derimod ikke overlevet mere end 12 dage og var derfor et 1-år gammelt smerteligt minde.

Der har pt ikke været muligt at finde mere om Ellen Maria Salvesdatters liv. Hun kan være død som barn, men da familiens næste datter, Rebecca født 1738, ikke overtog navnet, har Ellen Maria antagelig levet på dette tidspunkt, hvor hun i så fald har været 2 1/2 år gammel, da hun fik en lillesøster.

Det må dog noteres, at familiens sidste barn, som blev født i 1746, fik en del af Ellen Marias navn, idet hun blev døbt Rebecha Maria. Navnet Maria kan jo også stamme andetsteds fra, så heller ikke her kan vi med sikkerhed sige, at Ellen Maria ikke har været i live.

Der er ikke fundet nogen konfirmation, men disse findes ikke indført i kirkebøgerne for Holmens Kirke før 1765. Og det var jo denne menighed, hvortil familien hørte som del af Holmens faste stok. Nogle yngre søskende blev i 1759 og 1761 konfirmeret i Vor Frelser Kirke, måske fordi Salve Olsen var blevet pensionist og flyttet til Christianshavn. Ellen Maria er dog heller ikke fundet i kirkebøgerne herfra.

Da Ellen Marias far døde i 1773, blev der efterfølgende afholdt et skifte over hans bo og ved denne skiftebehandling mødte kun hendes yngre bror Ole (Oluf) Salvesen og søsteren Rebecca Maria med sin ægtemand Simon Mølmark, der havde lagt ud for begravelsen. Det lader altså til, at Ellen Maria Salvesdatter var død før dette tidspunkt.

PERSONER
(alfabetisk liste)

PERSONER
i ALICE's slægt

PERSONER
i ASMUS' slægt

HISTORIER
og
ÅRSTAL

STEDER
og
TING

FOTOS
TEKSTER

STAMTAVLER og SAMLESIDER

DOKUMENTER
ORDLISTE
KILDER og LINKS
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 17.4.2021 og sidst opdateret d. 15.5.2021