HISTORIEN om ALICE og ASMUS
- deres liv, deres forældre, deres slægt

På dette Websted kan du finde fotografier og slægtshistorie om
ALICE INGE AGNETE THOMSEN, født HOLTET, og OTTO ASMUS THOMSEN fra Vejle

Aage Holm Danielsen : "Onkel Aage" - Morbror til Alice -

----- 1909 til 1926 -----!

Læs om: Aages barndom --- Aages ungdom --- Aage i perioden 1927-1953 ------ Se: Aages liv i Årstal med Kildeangivelser

Den 6. Maj 1909 var der bryllup i Vor Frue Kirke, hvor den nu 36-årige Aage blev viet til den 33-årige Rosa Jonina Petrea Bjarnesen fra Island. Hun var født på Vestmannaøerne, men havde boet længe i København, hvortil hun var kommet i 1883. Ved vielsen boede hun i Larsbjørnsstræde 15, 3. Forlovere var Fuldmægtig A. Carlsen, Nygaards Allé 2,2 og Overretssagfører Vald. Byrdal, Kjøbmagergade 5, 3. Der var blevet lyst de lovbefalede 3 gange og vielsen blev foretaget af Stiftsprovst Paulli.

Samme år flyttede Aage hjemmefra. Han er godt nok først tilmeldt adressen Korsørgade 17, 4. den 1. November 1909, mon han og Rosa har boet hos mor og svigermor Mathilde i starten? Det har nok ikke været tilfældet, blot at flytningerne først registreredes hvert halve år.

Den 1. Maj 1909 blev søster Astrid, som jo var blevet gift og blevet mor i 1907, tilmeldt adressen i Willemoesgade 51, 2.sal. Mon ikke Aage er rykket ud på det tidspunkt.

I hvert flyttede hans lille ny familie ind i Korsørgade, hvor den også figurerer i Folketællingen den 1. Februar 1911 på 4.sal til højre. Aage angav sig som Kontorchef i D.F.D.S. i Kvæsthusgade og angav ligeledes, at han kom til sit job ved at gå eller tage sporvognen.

I 1911 skete der flere begivenheder i Danielsen-familien, Aage blev far til sønnen Otto Gunnar den 4. Februar og måneden efter, den 4. Marts, blev søster Anna gift med Carl Ernest Westrup og flyttede dermed fra sin mor og søstre. Den 2. April var der barnedåb og i slutningen af året nedkom søster Astrid med endnu en lille pige.

Ottos dåb foregik i Davidskirken og faddere var forældrene selv, Aages storesøster Yelva og Forretningsfører Osmund Bjarnesen, Kronprinsessegade 44. (Osmund var Aages svoger, yngste bror til Rosa) Herunder ses de stolte forældre med den lille Otto.

Rosa Danielsen med Otto ................... Aage Danielsen med Otto

Ved Ottos dåb boede Aage og Rosa stadig i Korsørgade, men lejligheden må være blevet dem for lille, for da der den 1. Februar 1916 atter var Folketælling er de allerede installeret i en lejlighed på Jomsborgvej i Hellerup, på 3. sal i nr. 27. Ifølge Politiets Registerblade er de blevet frameldt den gamle adresse den 1. November 1914.

I 1916 er Aage så 44 år og stadig Kontorchef i D.F.D.S. Han har en indkomst på 6.456 kr. og angiver ingen formue. Han betaler 152,55 kr. i skat til staten og 204 kr. til kommunen.

I 1918 blev Aage påny onkel, for da fødte søsteren Anna den 13. November datteren Anne-Grete, i familien kaldet Bitten. Og da barnet blev døbt i Lutherkirken den 11. Marts 1919 har Aage og Rosa da sikkert også været med. Der blev i hvert fald taget et billede hos en professionel fotograf af Otto og de 3 kusiner til brug for Aages mors guldbryllupsdag.

I 1922 flyttede søster Astrid med de to niecer fra sin mor og søster Yelva for at bo for sig selv i en lille lejlighed på Nørrebro. Hendes mor var bekymret herover og man kan forestille sig, at dette har forplantet sig til Aage og Rosa og resten af familien, men det var nødvendigt på grund af de mange gnidninger, der var opstået efterhånden som Gudrun voksede op og kom i pubertet samtidig med at bedstemor Besa og "Moster Bell" blev ældre og fandt det vanskeligt at håndtere en begyndende selvstændighed og løsrivelse.

I Hellerup befandt Aage og Rosa sig godt, det var dejlig tær på lystbådehavnen og de anskaffede tilsyneladende en sejlbåd, som de havde liggende her.

I sommeren 1924 eller 1925 sejlede familien ned til Vordingborg for at besøge søster Johanne, der var lærerinde dernede ved Marienberg Skole. De havde vel Otto med? Eller måske tilbragte han noget sommerferie hos sin faster ligesom Alice gjorde det. Både Alice og Gudrun og deres mor var i hvert fald også på besøg i Vordingborg og hele familien drak kaffe i "overlærerens del af haven" ved skolen.

Hos Johanne Danielsen i Vordingborg 1924 eller 1925: Astrid med sommerhat som hun selv har syet af strimler af papir, Johanne der skænker kaffe, Aage med Alice og sin egen søn Otto, og på næste foto: Gudrun, Astrid, Alice, Johanne, Aage og Aages hustru Rosa.
Hos Johanne Danielsen i Vordingborg 1925- Hos Johanne Danielsen i Vordingborg 1925

Aage Holm Danielsen

------ Læs her om Aage i perioden 1927-1953 -------

PERSONERNE
(alfabetisk liste)

PERSONERNE
i ALICE's slægt

PERSONERNE
i ASMUS' slægt

HISTORIERNE
STEDERNE
og
TINGENE
FOTOS
TEKSTER

STAMTAVLER og SAMLESIDER

DOKUMENTER
ORDLISTE
KILDER og LINKS
HOVEDSIDE
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 11.6.2012 og sidst opdateret d. 21.6.2012