HISTORIEN om ALICE og ASMUS
- deres liv, deres forældre, deres slægt

På dette Websted kan du finde fotografier og slægtshistorie om
ALICE INGE AGNETE THOMSEN, født HOLTET, og OTTO ASMUS THOMSEN fra Vejle

Otto Gunnar Danielsen

- Alice's fætter, søn af hendes morbror Aage -


OTTO var fætter til Gudruns og Alice og søn af deres morbror, "Onkel Aage", og "Tante Rosa".

Hans dåbsnavn var OTTO GUNNAR DANIELSEN og han var søn af Aage Holm Danielsen, og Rosa Jonina Petrea født Bjarnesen. Aage var født den 2. Maj 1872 og Rosa den 20. August 1875. De var blevet gift den 6. Maj 1909.

Otto blev født den 4. Februar 1911 og 2 måneder efter var der barnedåb den 2. April i Davidskirken. Faddere var forældrene selv, Aages storesøster Yelva og Forretningsfører Osmund Bjarnesen, Rosas yngste bror, som nu boede sammen med sin mor i Kronprinsessegade 44. Herunder ses de stolte forældre med den lille Otto.

Rosa Danielsen med Otto ................... Aage Danielsen med Otto

På dette tidspunkt levede stadig Ottos mormor og hans farmor, som børnebørnene kaldte Besa. Hun boede i Willemoesgade nr.51 på 4.sal sammen med Ottos ældste faster Yelva, som holdt hus for sin mor, og hans yngste faster Astrid og hendes 2 døtre, hans kusiner Gudrun og Alice (Alice blev først født lidt senere: den 25. November 1911). Kort efter Ottos fødsel blev hans næstyngste faster Anna gift med "Onkel Ernest", Carl Ernest Westrup, og flyttede derfor fra sin mor.

Ved Ottos dåb boede den 39-årige Aage og den 35-årige Rosa i Korsørgade 17 på 4.sal (kort), men lejligheden må være blevet dem for lille, for da der den 1. Februar 1916 atter var Folketælling, er de allerede installeret i en lejlighed på Jomsborgvej i Hellerup, på 3. sal i nr. 27 (kort). Ifølge Politiets Registerblade er de blevet frameldt den gamle adresse den 1. November 1914.

Den 7. April 1916 døde Ottos mormor, der på det tidspunkt tilsyneladende boede sammen med sin yngste søn Osmund i Webersgade 44 på 2.sal.

I 1918 fik Otto en lille ny kusine, da hans faster Anna og Onkel Ermest den 13. November blev forældre til en lille pige, som blev døbt Anne-Grete Westrup, men i familien kaldtes Bitten. På fotografiet nedenfor ses kusine Gudrun med Bitten, Otto bagest og til højre kusine Alice. Det blev taget som gave til børnenes bedstemor i anledning af hendes guldbryllupsdag i Maj 1919. Bedstefar Otto Ferdinand Danielsen var dog død i 1897.

Gudrun med Bitten, Otto og Alice

Lejligheden på Jomsborgvej i Hellerup lå dejlig tæt på lystbådehavnen og familien anskaffede tilsyneladende en sejlbåd, som de havde liggende her.
I sommeren 1924 eller 1925 sejlede Ottos forældre ned til Vordingborg for at besøge Ottos faster Johanne, der var lærerinde dernede ved Marienberg Skole. De havde vel Otto med? Eller måske tilbragte han noget sommerferie hos sin faster ligesom Alice gjorde det. Både Alice og Gudrun og deres mor var i hvert fald også på besøg i Vordingborg og hele familien drak kaffe i "overlærerens del af haven" ved skolen.

Hos Johanne Danielsen i Vordingborg 1924 eller 1925: Astrid med sommerhat som hun selv har syet af strimler af papir, Johanne der skænker kaffe, Aage med Alice og sin egen søn Otto, og på næste foto: Gudrun, Astrid, Alice, Johanne, Aage og Aages hustru Rosa.
Hos Johanne Danielsen i Vordingborg 1925- Hos Johanne Danielsen i Vordingborg 1925

Den 10. April 1927 blev Otto konfirmeret i Hellerup Kirke. Fotografiet nedenfor til højre er måske fra denne lejlighed.

Rosa og Otto Danielsen..... Aage Holm Danielsen

Få år efter var det imidlertid en sørgelig begivenhed, som i 1930 skulle samle familien. Aages ældre søster Johanne døde døde den 24. Januar, som 56 1/2 år gammel, og blev begravet i familiegravstedet på Garnisons Kirkegård (det er senere blevet sløjfet). Og den 23. April 1936 døde farmor Besa som næsten 89-årig. Hun blev begravet den 29. April i familiegravstedet.

I sommeren 1936 deltog Otto i sommerlegene i Berlin i en sejlbåd med et team fra Hellerup Sejlklub og mon ikke også Aage og Rosa har fulgt levende med i forberedelser og konkurrence, selvom der ikke blev hjembragt nogen medalje.

Så kom krigen og det var jo hårde år for alle. 1943 var derimod et godt år. Den 22. Januar blev Otto viet i Hellerup Kirke til Elsa Schultz. Aage og Elsas far var vidner og dagen sluttede med en festlig banket på Hellerup Parkhotel med en masse inviterede. På invitationen stod, at man bad gæsterne afgive smør-mærker (måske også brød- og sukkermærker, evt. også kaffemærker, men det er mere uvist, for det var vist ikke muligt at købe kaffe, så "mokka'en" efter middagen har nok været erstatningskaffe)(fra kusinen Alices senere optegnelser).

Bageste række fra venstre: Rosa, Bankdirektør Schultz (Elsas far), Elsa og Otto, Fru Schultz (Elsas mor), Aage, ?, Osmund Bjarnesen (Rosas bror), ?, Yelva Danielsen og nogle ikke navngivne.
Forreste række fra venstre: ?, Elsa brors kæreste, Elsas bror Herbert, Alice Holtet og en del ikke navngivne personer.

Ved Elsa og Otto Danielsens bryllup

Bageste række ikke navngivne personer.
Forreste række fra venstre: ?, måske Onkel Ernest Westrup, ?, Harvey Hjortholt, ?, ?, ?, Gudrun Hjortholt og nogle ikke navngivne personer.

Ved Elsa og Otto Danielsens bryllup

Efter krigen fulgte nogle år med både glædelige og sørgelige begivenheder. Den glædelige var, at Otto og Elsa blev forældre til sønnen Claus (datoen kendes ikke pt).

En sørgelig begivenhed var, da Ottos faster Yelva døde den 6. August 1947 og blev begravet på familiegravstedet på Garnisons Kirkegård på Østerbro i København.

Mon ikke fotografierne af Aage og Rosa i Ottos barndomshjem på Jomsborgvej stammer fra denne periode:

Aage Danielsen i hjemmet på Jomsborgvej 27 ... Rosa Danielsen i hjemmet på Jomsborgvej 27

Den 14. April 1951 døde Ottos faster Anna. Og den 13. December 1952 fyldte den yngste faster Astrid 75 år og det blev fejret hjemme hos hendes datter, Ottos kusine, Alice og Asmus, hvor man også tog det obligatoriske gruppebillede af festdeltagerne:

Familiefoto fra Astrid Holtets 75-års-dag

Året efter døde Ottos far som knap 80 år gammel den 25. April 1953 på Bispebjerg Hospital. Også hans urne blev nedsat i familiegravstedet på Garnisons Kirkegård efter bisættelsen på Mariebjerg Krematorium den 28. April.

Året efter døde den sidste af Ottos fastre, Astrid, den 3. April 1954.

Den 13. Marts 1958 døde Otto og den 18. Marts blev han bisat fra Mariebjerg Krematorium. Urnen blev nedsat på Vestre Kirkegård.

PERSONERNE
(alfabetisk liste)

PERSONERNE
i ALICE's slægt

PERSONERNE
i ASMUS' slægt

HISTORIERNE
STEDERNE
og
TINGENE
FOTOS
TEKSTER

STAMTAVLER og SAMLESIDER

DOKUMENTER
ORDLISTE
KILDER og LINKS
HOVEDSIDE
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 19.6.2012 og sidst opdateret d. 20.6.2012